Siūloma pradėti Tarybos nario Stasio Skalausko įgaliojimų netekimo procedūrą

Siūloma pradėti Tarybos nario Stasio Skalausko įgaliojimų netekimo procedūrą Praėjusį penktadienį vykusiame Šilalės rajono savivaldybės tarybos posėdyje Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nariai pateikė siūlymą pradėti Tarybos nario Stasio Skalausko įgaliojimų netekimo procedūrą. Pasiūlymą pateikusi aštuonių Tarybos narių grupė teikimo rašte teigė turinti pagrindo įtarti, kad S. Skalauskas sulaužė Tarybos nario priesaiką.

Opozicinė TS-LKD frakcija rėmėsi viešojoje erdvėje pasirodžiusia informacija apie galimai padarytą S. Skalausko nusikalstamą veiką – kaip įtariama didelio kiekio, stipraus į alkoholinį gėrimą panašaus skysčio laikymą. Tokio skysčio laikymas yra Baudžiamojo kodekso numatytas nusikaltimas, todėl dėl šio fakto pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Primename, kad Tarybos narys S. Skalauskas prisiekė pirmajame naujai išrinktos savivaldybės tarybos posėdyje 2019 m. balandžio 25 d., tai yra, prisiekė gerbti ir vykdyti Lietuvos Respublikos Konstituciją ir įstatymus, sąžiningai atlikti visas savivaldybės tarybos nario pareigas ir susilaikyti nuo veiksmų, pažeidžiančių gyventojų teises ir viešuosius interesus.

Teikimą pradėti Tarybos nario S. Skalausko įgaliojimų netekimo procedūrą gavo Šilalės rajono savivaldybės meras ir Tarybos pirmininkas Algirdas Meiženis bei visi 25 Savivaldybės tarybos nariai.

Vietos savivaldos įstatymo 251 straipsnio 2 dalyje teigiama, kad Tarybos nario įgaliojimų netekimo procedūra pradedama vykdyti tik pasirašius ne mažiau kaip 1/3 Tarybos nariams, kitaip tariant ne mažiau kaip 9-iems. Teikimą pasirašė tik 8 Tarybos nariai, nors, kaip tvirtina pareiškėjai, buvo siūloma ir kitiems Tarybos nariams. Šilalės rajono savivaldybės meras A. Meiženis atsisakė, kaip pats teigė „duoti eigą šiam teikimui“.

Pasak pareiškėjų, jie atsiklaus visuomenės nuomonės ir teikimo raštą teiks iš naujo.

Todėl kreipiamės į Jumis, „Šilalės naujienų“ skaitytojai, klausdami Jūsų nuomonės:

Ar Stasys Skalauskas pažeidė Savivaldybės tarybos nario priesaiką?

41 KOMENTARAI

PALIKTI KOMENTARĄ

Parašykite savo komentarą!
Įveskite savo vardą