Išrinkti geriausi mūsų rajono jaunieji istorikai

Vakar, spalio 10 dieną, Dionizo Poškos Baublių muziejuje vykęs Šilalės rajono jaunųjų istorikų žinių turnyras sulaukė pusšimčio dalyvių iš įvairių mūsų rajono mokyklų. Dalyviams teko įveikti 37 užduotis, susijusias su Lietuvos istorija ir Šilalės kraštu.

Turnyro dalyvius sveikino šio tradicinio žaidimo globėjas Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Šilalės skyriaus pirmininkas Jonas Gudauskas ir šio turnyro pagrindinio prizo steigėjas Lietuvos Respublikos Seimo narys Stasys Šedbaras.

Turnyrą sudarė keturi turai. Žaidėjams teko pasukti galvas ir atsakyti į klausimus apie Šilalės kraštą, rajono piliakalnius, lankytinas vietas, istorines asmenybes ir pan. Klausimus jauniesiems istorikams virtuliai uždavė LR Seimo nariai Radvilė Morkūnaitė ir Laurynas Kasčiūnas, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos pirmininkė Rasa Duobaitė-Bumbulienė, Vilniaus universiteto medicinos studentas Modestas Gudauskas, Kembridžo universiteto auklėtinė Ingrida Olendraitė, viena geriausių Lietuvos moterų futbolo gynėjų Ugnė Šmitaitė ir pats S. Šedbaras.

Kelione į Vilnių su apsilankymu LR Seime buvo apdovanotos trys Šilalės rajono jaunųjų istorikų žinių turnyro komandos nugalėtojos. Pagrindinį prizą įsteigęs LR Seimo narys S. Šedbaras džiaugėsi, kad netrukus sostinėje susimatys su pirmąja vieta užėmusia Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos komanda, antrosios vietos laimėtojais iš Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijos ir trečiąją vietą pelniusiais Laukuvos Norberto Vėliaus gimnazistais.

Turnyrą organizavusi TS-LKD Šilalės skyriaus Jaunimo bendruomenė nuoširdžiai dėkoja visiems mokiniams, mokytojams, komisijos nariams ir svečiams.

TS-LKD Šilalės skyriaus Jaunimo bendruomenės inf. ir nuotr.


PALIKTI KOMENTARĄ

Parašykite savo komentarą!
Įveskite savo vardą