Viešas kreipimasis į merą A. Meiženį ir administracijos direktorių T. Bartkų

Esu Dovydas, šiuo metu gyvenu Vilniuje, tačiau širdis visada gimtojoje Šilalėje. Skaudu žiūrėti, kokia betvarkė mano mieste dedasi. Balsavau už jus abu, kad patektumėte į Tarybą ir galėtumėte vykdyti savo politiką. Tačiau dabar, stebėdamas situaciją, atsakingai pareiškiu, kad nei mano, nei mano artimųjų, draugų ar pažįstamų ratas jūsų neberinks. Priežastis pabandysiu paaiškint.

Skaitau rajono laikraštį, ir jau juokas nebeima. Visi straipsniai rašomi siekiant supriešinti, ieškoma intrigų, juodinama. Dažnai stebiu ir viešus tarybos posėdžius youtube.

Stebėjau ir paskutinį posėdį gyvai. Pasibaisėjau vaidinama „demokratija“. Nei tvarkos nebeliko, nei teisingumo. Meras vienašališkai tvarkosi taryboje kaip savo nuosavame kieme. Gėda. Jau seniau išjunginėdavo mikrofonus tarybos nariams ribodamas jų teisę pasisakyti, bet dabar jau pasiektas dar aukštesnis „teisingumo“ lygis. Kam nori, tam leidžia teikti pasiūlymus, kam nenori – neleidžia. Ir be jokio pagrindo, išskyrus tai, kad naudojasi savo, kaip posėdžio pirmininko, viršenybės teise BE JOKIŲ ARGUMENTŲ neteikti klausimų svarstyti. Maniau, kad jums demokratija yra aukščiau visko. Klydau. Klydom.

Ką nori skirti į komisiją, tą skiria. Neaišku, kokiais „etikos“ motyvais svaidėsi, kalbėdamas, kad negali savęs į komisijos narius siūlyti vienos tarybos narės. Pasirodo, negali jos niekas kitas pasiūlyti. Žinoma, gi jau komisijoje būtų lygiosios. Sėkmingai atsisakė ir dar vieno konservatorių siūlomo kandidato, nes jau būtų persvara ne jų pusėje ir planas žlugtų. Kadangi turiu teisininko išsilavinimą, nepatingėjau susirasti Tarybos veiklos reglamentą, kuriame nėra nurodyta, kad tarybos narys negali pats pasisiūlyti ir parašyta aiškiai, kad galima teikti narį/narius. Kuo toliau, tuo negražiau atrodo jūsų demokratija ir interesai.

Negalima ir dar kartą sudaryti komisijos, kuri, pasirodo, buvo neveiksni. 3 tarybos nariai, sutikę dalyvauti balsų skaičiavimo komisijos darbe, staiga persigalvojo ir nusprendė, kad komisija negali turėti JOKIO pirmininko. Tarybos nariai, kurie kratosi atsakomybės! Vienas iš jų – buvęs mero pretendentas į pavaduotojo postą. Atrodo, kad siūlė atsakingus žmones, o dabar pamatėme jų tikrąsias užmačias. Veidmainiška. Neatsakinga.

Pažįstamas tarybos narys pasakojo, kad prie balsavimo salės susirinko tik susiformavusios daugumos atstovai. Likę opozicijos nariai, tarp jų ir pats meras, net nepasirodė prie balsavimo vietos. Argi ne ciniškas elgesys? Manipuliavimas valdžia ir teise. Jau čia, sakyčiau, visai įžūlu.

Rašau kaip pilietis. Baikite vieną kartą daryti cirką ir išmokite pralaimėti. Visame pasaulyje mažuma pasitraukia į opoziciją, dauguma formuoja savo valdantįjį mechanizmą tam, kad įgyvendintų savo politiką, savo rinkėjams duotus pažadus. O jūs dabar bandote įsikabinęs iš paskutiniųjų išlaikyti savo bendražygį administracijos direktorių, nors tai prieštarauja absoliučiai visiems demokratijos principams. Siūlymas palikti administracijos direktorių skamba mažų mažiausiai JUOKINGAI. Turbūt tik politikos naujokas galėtų tokius pasiūlymus švaistyti.  

Atrodo, kad Baltarusija su savo režimu toli nuo mūsų, bet išties vieną Lukašenką turime savo rajone. Negi kitaip mąstantiems žmonėms dabar teks išsikraustyti iš rajono, kad liktų tik lojalūs mažumai, vaizduojančia daugumą?

Tai yra www.silalesnaujienos.lt skaitytojo nuomonė. Redakcija neatsako už skaitytojų pateiktos foto, video ar tekstinės medžiagos autorystę ir jos netikrina.

61 KOMENTARAI

  1. Įdomu kiek moka už tokį sraipsnį ,,riaušininkai”?
    Esu bedarbė, rašyt sugebu, tik su šmeižtu – bijau….gal užsidirbčiau?

  2. Miela, Kristina, gyventojų nuomonę talpiname nemokamai.
    Straipsnyje šmeižto nematome, tik išdėstyti Dovydo faktai ir nuomonė, jūs irgi galite parašyti, mielai pasidalinsime.

  3. jo slykstu ziureti kaip macevicius puole postu reikalaut posedzio pradzioje ,tik postai rupi tiem perversmininkam uz postus su bet kuo susides tokie ,tai latra vagia is ligonines tai persigalvoja paskutine minute ,nevykeliai net balsu nesugebejo suskaiciuot petriukas tik blokus deda visiem kas teisybe apie ju sutve paraso silales balse.

  4. OHO TIKRAI BAISIAI PANASUS I BATKA
    NU BET GAL GERAS ZMOGUS YRA APLINKINIAM NEGALIM GI VERTINT KAIP ATRODO?

PALIKTI KOMENTARĄ

Parašykite savo komentarą!
Įveskite savo vardą