Kokybiškas suši – jau Šilalėje!

Sakoma, kad sušis – vienas sveikiausių patiekalų pasaulyje. Manoma, kad sušis turi patenkinti visus pojūčius, todėl šis patiekalas visada ruošiamas itin rūpestingai, kad pamalonintų ne tik skonio receptorius, bet ir akis.

Mintys apie suši

Šilalėje įsikūrusi „Bamba pica“ garsėja savo picomis visame rajone, tačiau jos savininkai Renata ir Tadas Bergeliai į mūsų kraštą norėjo įnešti naujovių, tad vieną dieną nusprendė išplėsti savo asortimentą ir klientams pasiūlyti paragauti skaniųjų sušių.

„Tokia mintis buvo kilusi jau senokai, tačiau ieškojome patyrusio suši meistro, kuris sutiktų atvykti dirbti mūsų kavinėje. Naršydama Facebok’e netyčia, užtikau vilniškio Irmanto profilį. Parašiau jam ir pakviečiau dirbti pas mus. Įsikalbėję supratome, kad mus vienija bendras požiūris į kokybišką sušių gaminimą. Jam patiko mūsų noras siūlyti šilališkiams tik kokybiškai, iš šviežių produktų gaminamus sušius. Netrukus Irmantas jau krovėsi lagaminą ir persikėlė gyventi į Šilalę“, – pasakoja Renata. Greit „Bamba pica“ buvo sukurtas sušių meniu ir pasiūlytas klientams, kurį šilališkiai itin pamėgo.

Irmantas sušių meistru dirba jau septynerius metus. Kaip pats sako, be sušių gamybos jau neįsivaizduoja savo gyvenimo ir apie juos galėtų kalbėti valandų valandas bei pradeda pasakoti, kad sušių yra įvairiausių, vienas už kitą skanesni receptai: sušis su lašiša, tunu, krabais, krevetėmis, ikrais, avokadais, agurkais, sūriu. Net vegetarai čia ras ką užkrimsti! Turime net 15 skirtingų sušių rūšių. Sušiai ruošiami gana sudėtingai ir subtiliai – skonis ir vaizdas turi susijungti į vientisą harmoniją, todėl gerą sušį gali pagaminti tik didelę patirtį turintis meistras, o į patiekalo sudėtį patenka tik aukščiausios rūšies produktai! „Norime gaminti tik aukščiausios kokybės sušius, tad savo sušius gaminame tik iš aukščiausios rūšies produktų“, – pabrėžia „Bamba pica“ savininkė Renata.

DSC06285Sušiai – sveika!
Žuvyse yra daug maistingųjų medžiagų ir, priešingai nei gyvūnų mėsoje, mažai riebalų, sunkinančių širdies veiklą. Jūros dumblių lapai, į kuriuos vyniojami ryžiai su įdaru, turi daug vitaminų ir mineralų, o dažname recepte sutinkami vasabiai ir imbierai turi antibakterinių savybių, padeda skrandžiui ir kraujotakai. Taigi sušiai yra puiki galimybė mėgautis maistu nepriklausomai nuo mitybos būdo!

Kaip atsirado sušiai?
Kaip pasakoja sušių meistras Irmantas, sušiai žinomi jau beveik du tūkstančius metų. Viskas prasidėjo senovės Kinijoje. Virėjai žuvį, kad kuo ilgiau būtų šviežia, laikydavo ryžiuose. Tik žuvies gabaliukai būdavo suvalgomi, o ryžiai išmetami. Išplitęs Kinijoje šis metodas pasiekė Japoniją, kur laikui bėgant pamėgta su žuvimi valgyti ir ryžius. Taip prasidėjo sušių evoliucija – sukurta naujų receptų, ruošimo būdų, susiformavo tokių sušių rūšių, kokių galime pamatyti ir paragauti dabar. Sušiai netruko išpopuliarėti Japonijoje kaip sveikas, maistingas ir skanus užkandis, kurio galima įsigyti tiesiog gatvėje. O mūsų laikais šis patiekalas sparčiai išplito ir išpopuliarėjo pasaulyje, kuriama vis naujų, dar įmantresnių, dar skanesnių receptų.
DSC06295Desertinis saldus suši jau „Bamba picoje“
Norintiems paragauti kažko ypatingo „Bamba pica“ jums pasiūlys desertinį saldų sušį! Šis sušis ruošiamas ypatingai – verdami saldūs ryžiai, kurie vyniojami su vaisiais, apibarstomi kokosų drožlėmis ir patiekiami su ledais! Užbėkite į „Bamba picą“ jei išalkote, ateikite su draugais pasėdėti prie lengvo ir maistingo valgio. Jei skubate, užsisakykite sušį išsinešti į namus ar iškylai į gamtą! Mėgaukitės tikru kokybišku sušiu Šilalėje!

DSC06225